Strona główna
STOŁÓWKA

STOŁÓWKA

Jadłospis

27.05 – 31.05.2019 r.

Lp. Data Menu Alergeny
  1.   27.05.2019 poniedziałek     Zupa grochowa, chleb (korpus drobiowy, woda, sól, pieprz, marchewka, pietruszka, seler, lubczyk, cebula, por, groch polny, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, chleb pszenno żytni, chleb żytni razowy z ziarnami słonecznika)   Seler, gluten  
  2.   28.05.2019 wtorek     Ziemniaki, kotlet schabowy, pomidor z cebulką kompot owocowy (schab wieprzowy, sól, pieprz, ziemniaki, olej rzepakowy, jajko, bułka tarta, mąka pszenna pomidor, cebula, mieszanka owocowa, woda, cukier)         Gluten, jajko, seler
  3.   29.05.2019 środa       Łazanki z pieczarkami i chudym boczkiem, herbata owocowa (makaron pszenny, kapusta kiszona, cebulka, olej, pieczarki, boczek wieprzowy chudy, olej rzepakowy, sól, pieprz, herbata owocowa)   Gluten, seler        
  4.   30.05.2019 czwartek     Danie chińskie – ryż z mięsem z piersi kurczaka i warzywami (ryż biały długi, warzywa chińskie, pierś z kurczaka, sos chiński, herbata z cytryną, cukier)   Gluten  
  5.   31.05.2019 piątek       Grill Dzień  Dziecka i dzień Sportu    Gluten

                     Szkoła zastrzega sobie zmian w jadłospisie

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy