Lp.
|
Data
|
Menu
|
Alergeny
|
1.
| 13.03.2023 poniedziałek | Zupa zacierkowa, chleb (porcje rosołowe drobiowe, makaron zacierka, marchewka, pietruszka, ziemniaki, seler, por, sól, pieprz, czosnek, cebulka olej) | Seler Gluten
|
2.
| 14.03.2023 wtorek | Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka kapusty pekińskiej z sosem winegret kompot owocowy (ziemniaki, schab, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, olej rzepakowy, kapusta pekińska, cebulka, musztarda, koper, miód, mrożone owoce, woda, cukier) | Gluten Jajko
|
3.
| 15.03.2023 środa | Kasza bulgur, klopsiki drobiowe w białym sosie, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot owocowy (kasza bulgur, mięso drobiowe, olej rzepakowy, cebulka, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietana, marchewka, jabłko, mieszanka owoców, woda, cukier) | Seler Gluten Mleko
|
4.
| 16.03.2023 czwartek | Barszcz biały z kapustą, wiejską kiełbasą, ziemniaki z okrasą ( kiełbasa wiejska, marchewka, pietruszka, zakwas barszczu, biała kapusta, mąka pszenna, sól, śmietana pieprz, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki, zasmażana cebulka z boczkiem) | Seler Gluten Mleko |
5.
| 17.03.2023 piątek | Ryż z bitą śmietaną i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy ( ryż, śmietana 30%, sól, truskawki, mieszanka owocowa, woda, cukier) | Mleko |