Strona główna
STOŁÓWKA

STOŁÓWKA

Jadłospis

13.03 – 17.03.2023 r.

Lp. Data Menu Alergeny
  1. 13.03.2023
poniedziałek
Zupa zacierkowa, chleb
(porcje rosołowe drobiowe, makaron zacierka, marchewka, pietruszka, ziemniaki, seler, por, sól, pieprz, czosnek, cebulka olej)

Seler
Gluten


  2.   14.03.2023
wtorek  
Ziemniaki, kotlet schabowy, surówka kapusty pekińskiej
z sosem winegret kompot owocowy

(ziemniaki, schab, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, sól, pieprz, olej rzepakowy, kapusta pekińska, cebulka, musztarda, koper, miód, mrożone owoce, woda, cukier)
Gluten
Jajko
  3.   15.03.2023
środa  
Kasza bulgur, klopsiki drobiowe w białym sosie, surówka z marchewki
z jabłkiem, kompot owocowy

(kasza bulgur, mięso drobiowe, olej rzepakowy, cebulka, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietana, marchewka, jabłko, mieszanka owoców, woda, cukier)

Seler
Gluten
Mleko
  4.   16.03.2023 czwartek   Barszcz biały z kapustą, wiejską kiełbasą, ziemniaki
z okrasą

( kiełbasa wiejska, marchewka, pietruszka, zakwas barszczu, biała kapusta, mąka pszenna, sól, śmietana pieprz, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki, zasmażana cebulka
z boczkiem)
Seler
Gluten
Mleko
  5.   17.03.2023
piątek  
Ryż z bitą śmietaną
i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy
( ryż, śmietana 30%, sól, truskawki, mieszanka owocowa, woda, cukier)
Mleko

                     Szkoła zastrzega sobie zmian w jadłospisie

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy